2024 Yerel Seçim Afiş ve Poster Baskıları

10-02-2024 10:11
2024 Yerel Seçim Afiş ve Poster Baskıları



2024 Yerel Seçim Afişleri ve Posterlerini Flagturk olarak kendi bünyemizde üretimini gerçekleştirmekteyiz. Türkiye’de her seçim dönemi, siyasi partilerin ve adayların seçmenlere ulaşma ve mesajlarını iletmek için çeşitli iletişim araçlarına başvurduğu bir dönemdir. Bu iletişim araçlarından biri de afiş ve posterlerdir.

Türkiye 2024 yerel seçimlerinde afiş ve posterler, adayların ve partilerin vizyonunu, hedeflerini ve mesajlarını seçmenlere aktarmada önemli bir rol oynan araçlardır.

Seçim afişleri ve posterlerinin tasarımında kullanılan malzeme ve teknikler, iletilmek istenen mesajın etkili bir şekilde aktarılmasında büyük bir rol oynamaktadır.

Flagturk olarak afiş ve posterlerde kaliteli raşel kumaş kullanıyoruz. 120 gr raşel kumaşın tercih edilmesi, afişlerin dayanıklılığını ve kalitesini artırır. Raşel kumaşın sağlamlığı, afişlerin dış mekanda uzun süreli kullanımına olanak tanır ve hava koşullarına karşı dirençli olmalarını sağlar.

Tüm posterlerimizin  kenarları daha uzun ömürlü ve sağlam olması için kenarları çift dikiş olarak dikilmektedir ve posterin köşelerine kulplar dikilmektedir. Bu, posterlerin dayanıklılığını artırır ve yırtılma veya yıpranma riskini azaltır. Köşelerde kullanılan kulplar ise posterlerin kolayca asılmasını sağlar ve görüntünün düzgün bir şekilde sergilenmesine yardımcı olur.

Büyük ebatlı posterlerin daha sağlam olması için kolon geçirilmesi, posterin düzgün bir şekilde tutturulmasını ve uzun süreli kullanımını sağlar.

Bu sayede, büyük ebatlı posterlerin rüzgar veya diğer dış etkenlerden etkilenme olasılığı azalır.


Afiş ve posterlerin dijital baskı yöntemiyle üretilmesi, renklerin canlılığını ve netliğini korur. Bu da afişlerin ve posterlerin daha çarpıcı ve dikkat çekici olmasını sağlar. Dijital baskı, tasarımın detaylarının da kaybolmadan aktarılmasını sağlar ve afişlerin profesyonel bir görünüm kazanmasına yardımcı olur.


Türkiye yerel seçimlerinde afiş ve posterler, adayların ve partilerin seçmenlerle iletişim kurmasının önemli bir aracıdır. Bu nedenle, afiş ve posterlerin kaliteli malzemeler kullanılarak ve profesyonelce tasarlanarak üretilmesi, seçmenler üzerinde güçlü bir etki bırakır ve adayların mesajlarının etkili bir şekilde iletilmesine yardımcı olur. Bu noktada, kullanılan malzeme kalitesi, tasarımın dikkat çekiciliği ve baskı kalitesi büyük önem taşır. 

2024 Seçim posterlerinde ve afişlerinde belediye başkan adayının fotoğrafı adı soyadı, seçim sloganları, sosyal medya adresi ve parti logoları yer almaktadır. Bazı poster çalışmalarında ise hem parti genel başkanının hemde belediye başkan adayının fotoğrafları yer almaktadır.

2024 Seçim Afiş ve Poster Ölçüleri Nelerdir ?

 
  • 100x150 cm
  • 150x225 cm
  • 200x300 cm
  • 300x450 cm
  • 400x600 cm
  • 500x750 cm
  • 600x900 cm
  • 800x1200 cm
  • 1000x1500 cm
  • 1200x1800 cm

yukarıdaki afiş ve poster ebatları haricinde istenilen her ölçüde üretim gerçekleştirmekteyiz.   Flagturk.com olarak  partilerin kurumsal çalışmalarına göre hazırladığımız Yerel Seçim Afişleri örneklerinden bazıları şunlardır ;

Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti)  2024 Seçim Afiş ve Posterleri

Adalet ve Kalkınma Partisinin 2024 seçimleri için özel olarak hazırladığı kurumsal kimliklerine uygun seçim afişi ve posterleri çalışmaları aşağıdaki gibidir ;

Ak Parti 2024 Seçim Afiş ve Posteri   Ak Parti 2024 Seçim Afiş Posteri  Ak Parti 2024 Seçim Afiş ve Posteri  

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 2024 Seçim Afiş ve Posterleri

Milliyetçi Hareket Partisinin  Diyar Diyar Anadolu sloganı ile hazırladığı resmi afişleri ise aşağıdaki gibidir.

Milliyetçi Hareket Partisi Seçim Afişi ve Posteri 2024 Milliyetçi Hareket Partisi Seçim Afiş ve Posteri 2024  

Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP ) 2024 Seçim Afiş ve Posterleri

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 2024 seçimlerine özel olarak hazırladığı kurumsal seçim afişleri aşağıdaki gibidir ;

Cumhuriyet Halk Partisi 2024 Seçim Afişi ve Posteri Cumhuriyet Halk Partisi 2024 Seçim Afişi 



Belediye Başkan Adayı Poster ve Afişi Bastırırken Nelere Dikkat Etmeliyiz ?

Poster çalışması hazırlerken en önemli dikkat etmemiz gereken durum, çalışmamızı vektörel tabanlı programlarda hazırlamalıyız. Corel Draw veya Adobe Illustrator programı ile çalışmalarımızı yapabiliriz.

Eğer vektörel tabanlı değilde piksel tabanlı olarak hazırlayacaksanız katmanlı şekilde ve yüksek çözünürlüklü olarak çalışmalarınızı hazırlayabilirsiniz. Örneğin 600x900 cm ebatında bir poster bastıracaksanız bunu Adobe Photoshop programında 600x900 cm çalışma sayfassında hazırlamak yerine  60x90 cm veya 100x150 cm ebatında bir sayfada 300 DPI olarak çalışma yapabilirsiniz.

Diğer bir dikkat etmemiz gereken konulardan biri ise büyük ebatlı posterlerde örneğin ; 300x450 cm, 400x600 cm, 600x900 cm, 800x1200 cm ve daha büyük ebatlı posterler ekli olarak hazırlanacağı için ek yerlerine eksra kulp takılmalı ve başlık tarafnın olduğu kısımlara kolon takılmalıdır. Bu şekilde posterlerimiz daha uzun süreli kullanabilirsiniz.

Seçim afiş veya posterlerini 3 iş günü içerisinde sizlere teslim etmekteyiz. Sizde seçim posteri veya afişi bastırmak istiyorsanız bizimle mail, whatsapp veya telefon üzerinden iletişim kurmanız yeterlidir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.